Keresd legújabb saját márkás NOXIM FASHION ruháinkat.

2023 tavaszi és nyári női divat trendek

2023 tavaszi és nyári női divat trendek

A 2023-as tavaszi és nyári szezon a leginkább a színek és a textúrák játékáról szól. Az egyszerű szabásokat és klasszikus stílusokat izgalmas minták és élénk árnyalatok egészítik ki, amelyek életre kelnek a napsütésben. Az idén a divat világa sokkal merészebb és bátrabb, így itt az ideje, hogy kísérletezzünk az öltözködésünkkel és nyújtsunk újabb lehetőségeket stílusunk számára.

Az egyik legfontosabb trend idén az élénk színek használata. A tavaszi és nyári kollekciók tele vannak élénk árnyalatokkal, mint például a lila, a piros, a türkiz és a narancs. Ezek a színek életre keltik az összeállításokat, és még nagyobb színfoltot jelentenek azokban az öltözködési formákban, amelyeket általában visszafogottabb színekkel szoktunk viselni.

2023 tavasz-nyár divat színek

A 2023 tavasz/nyár divat színei között szerepelni fognak az élénk és élénkebb árnyalatok, amelyek frissességet és energiát sugallnak. Az alábbi színek divatosak lesznek ebben a szezonban:

  1. Korall – Ez a meleg rózsaszín árnyalat egyre népszerűbb lesz a tavaszi és nyári női divatban, és kiválóan kombinálható fehérrel, mentazölddel vagy sárgával.

  2. Tengerészkék – A frissítő, tengeri árnyalatok idén is divatosak maradnak. A tengerészkék árnyalatai remekül passzolnak a klasszikus fehérrel és sötétkékekkel.

  3. Sárga – Az élénk sárga árnyalatai, mint például a napraforgó sárga vagy a citromsárga, a napfény és az öröm érzetét közvetítik. Ezeket a színeket lehet kombinálni feketével, szürkével vagy kékkel.

  4. Szürke – A szürke továbbra is népszerű szín marad, és divatos árnyalatai közé tartozik a pasztell szürke és a sötétebb, ezüstös szürke is. Ezeket a színeket könnyen kombinálhatjuk más színekkel, például sárgával, fehérrel vagy pirossal.

  5. Zöld – A tavasz és nyár divatban várhatóan nagy hangsúlyt kapnak a természetes színek, így a zöld is fontos szerepet fog játszani. Az olajzöld, a mentazöld és a khaki árnyalatai divatosak lesznek.

  6. Rózsaszín – Az élénk rózsaszín árnyalatai, mint például a fuchsia és a rózsaszín, divatosak lesznek a tavasz és nyár során, és kiválóan kombinálhatóak sárgával, zölddel vagy kékkel.

Ezenkívül várhatóan más színek is felbukkannak majd a tavasz/nyár divatban, és biztosak lehetünk benne, hogy a tervezők izgalmas és új összeállításokat hoznak majd létre erre a szezonra.

Az idén a csillogás és a fény is fontos szerepet kapott a divatban. A tavaszi és nyári ruhakollekciók tele vannak ragyogó textúrákkal, gyöngyökkel és csillogó anyagokkal. Ez a trend a mindenki számára elérhető, hiszen az utcai stílusban is megjelenik, például a csillogó pulóverek és az elegánsabb alkalmakra tervezett csillogó ruhák formájában.

A szövetek terén az organza és a szatén szerepel a vezető szerepben. Az organza könnyű, légies anyag, amely idén a ruhakollekciók egyik alapanyaga. A szatén szintén népszerű, mivel elegáns és fényes felületével szinte bármilyen összeállításhoz passzol. Az organza és a szatén textúrák továbbá nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy játsszunk a rétegzés és az áttetszőség hatásával.

A nadrágos öltözékek terén a magasított derék és az enyhén széles lábformák hódítanak. Az úgynevezett “paperbag” derékforma nagyon trendi, mivel nőies formát kölcsönöz a nadrágoknak, miközben kényelmesek maradnak.

2023 női divat trendek és fazonok

A tavaszi-nyári szezon mindig izgalmas időszak a divatvilágban, hiszen a hideg téli hónapok után végre szabadon kifejezhetjük magunkat könnyedebb, szabadabb darabokban. Az idei évben a divat különösen sokszínű és merész, így nem nehéz megtalálni azokat a trendeket, amelyek igazán kifejezik az egyéniséget.

Csipke és hímzés

A tavasz és a nyár az esküvői szezon kezdetével együtt jár, így nem meglepő, hogy a csipke és hímzés idén is az egyik legnagyobb divattrend. A csipke ruhák, blúzok és szoknyák romantikus hangulatot kölcsönöznek, míg a hímzett minták és részletek extra csillogást adnak az outfiteknek.

 

A csipke továbbra is nagyon népszerű a női divatban, és 2023-ban sem lesz másképp. Azonban, ahogy minden évben, a csipke ruhák stílusa és megjelenése is változik. Az idei évben a csipke ruhák között sokféle variáció található, az egyszerű, romantikus daraboktól az extravagánsabb, modern darabokig. A hagyományos fehér csipke ruhák mellett az idei évben egyre több színben és mintával is megtalálhatóak a csipkék. Az élénk színekkel ellentétben, az árnyaltabb, pasztell színek és a földszínek is nagyon divatosak lesznek. A csipke ruhák mellett a csipke részletekkel ellátott blúzok és szoknyák is nagyon trendik lesznek, így a csipke ruhák és ruhadarabok továbbra is nagyon népszerűek maradnak a női divatban 2023-ban is.

Oversize kabátok

Az oversize kabátok már az előző években is nagyon népszerűek voltak, és úgy tűnik, hogy idén sem veszítik el divatosságukat. Az oversize felsőruházat (kabát, dzseki) kényelmes, de mégis divatos megjelenést biztosít, így ideális választás lehet a hideg időben.

Az oversize kabátok 2023-ban is nagy divatot fognak élvezni. Ezek a nagyobb, bővebb, hosszabb kabátok kényelmes és divatos megjelenést kölcsönöznek, ami miatt nagyon népszerűek lesznek. Az oversize kabátok változatos formában és anyagokból készülhetnek, például könnyű, légáteresztő anyagokból, vagy vastagabb, melegebb anyagokból is. A színek terén is bőven lesz választék, az időtálló fekettől kezdve a vidámabb színekig, mint például a sárga, a piros vagy a kék. Az oversize kabátok tökéletes választás lehetnek egy stílusos és kényelmes megjelenéshez, legyen szó hétköznapi vagy elegáns alkalomról.

Skinny Jeans

A skinny farmer vagy skinny jeans az egyik legnépszerűbb nadrágforma, amely az utóbbi években szinte elengedhetetlen része lett a divatnak. A 2023-as tavaszi-nyári divat azonban egy kicsit eltávolodik ettől a trendtől, és inkább a kényelemre és a laza, bő nadrágokra helyezi a hangsúlyt. Ennek ellenére azonban továbbra is lesznek olyanok, akik ragaszkodnak a skinny farmerhez, és ezért a divatvilág még mindig kínál számos lehetőséget ebben a kategóriában.

Bár a 2023-as divat inkább az oversize és bő szabásokra koncentrál, azonban azon nők számára, akik szeretnék hangsúlyozni a formáikat és kényelmesen érezni magukat a szűk farmernadrágban, a divatvilág kínál nekik lehetőséget ebben a kategóriában is. A skinny jeans továbbra is elérhető lesz, és a divattervezők kísérleteznek majd a különböző színekkel, mintákkal és díszítésekkel, hogy friss és modern megjelenést adjanak ennek a klasszikus fazonnak.

A skinny farmer évek óta az egyik legnépszerűbb darab az öltözködésben, és idén sem lesz ez másképp. A szűk farmer kényelmes, és szinte mindenhez passzol, így érdemes beszerezni legalább egy-két darabot a tavaszi-nyári gardróbdarabok közé.

Retro újjászületés

Az 1970-es évektől a 90-es évekig, a retro divat nagy visszatérése tapasztalható. Gondolj magas derekú farmerre, túlméretezett blézerre és kosárlabdás sapkára. Ez a trend a múltból merít inspirációt és teszi modernné.

A retro divat az elmúlt években visszatérő trend volt a divat világában, és úgy tűnik, hogy 2023-ban is folytatódik ez a tendencia. A régi idők stílusjegyeit felidéző ruhadarabok és kiegészítők nagy népszerűségnek örvendenek.

A retró divat a múlt évtizedek stílusjegyeit követi, úgy mint a 70-es, 80-as és 90-es éveké. A retró stílus legfontosabb elemei közé tartoznak a dzsekik, a farmer, a retro minták, a szűk nadrágok és az oversized kiegészítők.

A 2023-as retró divatban sokféle szín és minta felbukkan, a népszerű minták között szerepelnek a geometrikus minták, a virágminták és a csíkos minták. A retró stílusban az egyszerű, letisztult darabok és a feltűnő, mintás darabok is helyet kapnak.

A retró stílusú kiegészítők között szerepelnek a széles, oversized napszemüvegek, a hosszú fülbevalók és a magas sarkú cipők. A retró divat stílusa nagyon sokoldalú, lehet elegáns vagy sportos, és minden korosztály számára alkalmas.

Sportos elegancia

A sportos stílus az utóbbi években nagyon népszerűvé vált, és úgy tűnik, hogy a 2023-as évben sem hagyja el a divatszcénát. Azonban idén egy kicsit elegánsabb vonalra helyeződik a hangsúly. A sportos elegancia azt jelenti, hogy a kényelmes ruhadarabokat (pl. melegítőfelsők, leggings) elegánsabb darabokkal (pl. blézer, nyakkendő) kombináljuk, így egy olyan összeállítást hozva létre, amely alkalmas lehet akár munkahelyre is. Az idei évben láttuk, hogy a sportos stílus újabb elemekkel bővült, mint például a környezetbarát anyagokból készült ruhák, a túlméretezett pulóverek és a hátizsákok. Valószínűleg 2023-ban is folytatódik ez a trend, és még több új ötlettel találkozhatunk. A sportos elegancia a kényelem és az elegancia egyensúlyát hozza létre, így könnyen alkalmazkodik az évszakokhoz és az eseményekhez. Ha sportos eleganciában szeretnénk megjelenni, érdemes szem előtt tartani az egyszerűséget és a minimalizmust. Az alapdarabok színvilágában a klasszikus fekete, fehér és szürke mellett a pasztell színek és az élénk tónusok is megjelenhetnek. A sportos elegancia egy nagyszerű stílusválasztás azok számára, akik a kényelmet és az eleganciát egyaránt szeretnék magukon viselni, így érdemes kipróbálni 2023-ban.

Összességében elmondható, hogy a 2023-as divatévben nagyon sokféle stílus található, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább tetsző darabokat. Az idén is fontos szerepet kap a kényelem, a minőségi anyagok és az ökológiai szempontok. Viszont a merész minták, a fényes anyagok és az oversize ruhadarabok is nagyon népszerűek lesznek. Érdemes kipróbálni ezeket a trendeket, és kísérletezni a saját stílusunkkal, hogy még kifejezőbbé tudjuk tenni a megjelenésünket.

Az ökológiai fenntarthatóság sok fogyasztó számára kulcsfontosságú tényezővé vált, így a divatmárkák is lépést tartanak a fenntartható divattal. A visszagyűjtött anyagoktól a hulladékmentes tervezésekig, a fenntartható divat sosem nézett ki ilyen jól. Keress olyan darabokat, amelyek organikus pamutból, Tencelből és újrahasznosított poliészterből készültek, hogy csökkentsd a divatipar ökológiai lábnyomát.

 

Forrás képek:
freepik
pexels

Mennyire találtad értékesnek a bejegyzést?

Kattints a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Értékelés számláló 0

Még nincs értékelés! Légy az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?


Értesítések engedélyezése OK Kösz nem