Keresd legújabb saját márkás NOXIM FASHION ruháinkat.

Hogyan öltözzünk 30 felett divatosan?

Hogyan öltözzünk 30 felett divatosan?

Bár nincs pontos korhatár arra, hogy milyen öltözködést illik viselni, ahogy haladunk előre az életben, érdemes átgondolni a stílusunkat és a ruháinkat is. Az ilyenkor megszerzett tapasztalat és önismeret segíthet abban, hogy megtaláljuk a saját egyedi stílusunkat és tudjuk, milyen ruhadarabok állnak jól nekünk. Emellett a munkahelyi és társadalmi elvárások is változnak, amelyeket érdemes figyelembe venni az öltözködésünk során. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy megtaláld azokat az öltözékeket, amelyek illenek hozzád 30 felett.

Alap darabok amiknek minden 30-as nő ruhatárában ott kell lennie

A 30-as évek felett járó nők számára fontos, hogy olyan ruhatár-alapdarabokkal rendelkezzenek, amelyek időtlenek, sokoldalúak és minőségi anyagokból készültek. Az egyik ilyen alapdarab a jó minőségű farmer, amely könnyedén kombinálható számos különböző stílussal és alkalommal. Egy fehér ing is hasonlóan sokoldalú és egyszerűen kombinálható különféle ruhadarabokkal. Egy kardigán pedig nem csak praktikus, hanem stílusos is lehet, mivel könnyedén felvehető és levehető, és számos szín- és mintaválasztékban elérhető. Ezek az alapdarabok megfelelően kombinálva együttesen létrehoznak egy sokoldalú, időtlen és divatos ruhatárat, amely alkalmas bármilyen helyzetre vagy eseményre.

A kifinomultabb, elegáns öltözet alapdarabja a blézer

A 30-as évek felett járó nők számára fontos, hogy olyan ruhatár-alapdarabokkal rendelkezzenek, amelyek időtlenek, sokoldalúak és minőségi anyagokból készültek. Az egyik ilyen alapdarab a jó minőségű farmer, amely könnyedén kombinálható számos különböző stílussal és alkalommal. Egy fehér ing is hasonlóan sokoldalú és egyszerűen kombinálható különféle ruhadarabokkal. Egy kardigán pedig nem csak praktikus, hanem stílusos is lehet, mivel könnyedén felvehető és levehető, és számos szín- és mintaválasztékban elérhető. Ezek az alapdarabok megfelelően kombinálva együttesen létrehoznak egy sokoldalú, időtlen és divatos ruhatárat, amely alkalmas bármilyen helyzetre vagy eseményre.

Egy blézer mindig divatos és fiatalos egyben elegáns megjelenést biztosít

Kerüld az extrém divatot és a túlzásokat, törekedj a minőségi darabokra

fashion, girl, model

Fontos, hogy kerüld az extrém divatot és a túlzásokat. A cél az, hogy jól érezd magad a bőrödben és magabiztosan tudj viselkedni. Ha olyan darabokat választasz, amelyek megfelelnek a testalkatodnak és stílusodnak, akkor nem kell aggódnod, hogy rosszul nézel ki. Ha azonban bizonytalan vagy, hogy mi áll jól neked, kérj segítséget egy stylisttól vagy egy tapasztalt baráttól.

Az öltözködés 30 felett nem csak arról szól, hogy kényelmes ruhákat viselsz, hanem arról is, hogy hogyan mutatsz. Az elegáns, klasszikus darabok mindig jó választások, mivel sosem mennek ki a divatból és könnyen kombinálhatók. Az olyan alapdarabok, mint a jó minőségű farmer, a fehér ing és a kardigán, minden nő gardróbjában megtalálhatóak, és bármilyen alkalmakkor felvehetőek. Emellett érdemes beruházni egy vagy két magasabb minőségű, kifinomultabb darabra, mint például egy blézer, amely eleganciát kölcsönöz a megjelenésnek.

Kísérletezz a kiegészítőkkel

Ha 30 felett jársz, akkor már nagyobb önbizalommal rendelkezel az öltözködésedet illetően, és az életkorodnak megfelelő stílusra vágyhatsz. A kiegészítők nagyszerű módja annak, hogy felfrissítsd az öltözékedet és személyre szabottabbá tegyed a megjelenésedet. Az ékszerek, sálak és táskák megfelelően választott színei és mintái kiemelhetik az arcod szépségét és színét, vagy éppen az öltözéked színvilágát. A kiegészítők kiválasztása lehetőséget ad arra, hogy a személyes stílusodat kifejezd, és azonosulhass a divattrendekkel is. Azonban fontos, hogy ne ess túlzásba, és kerüld a túl hivalkodó, csicsás kiegészítőket, melyek inkább eltérítik a figyelmet az öltözékedről, semmint kiegészítik azt. Válassz olyan kiegészítőket, amelyek jól illeszkednek az öltözékedhez, és hangsúlyozzák az egyéniségedet.

merj kísérletezni a kiegészítőkkel

Merj színesen öltözködni de ne ess át a ló túloldalára

kísérletezz a színekkel de ne ess túlzásba

Amikor az öltözködésre gondolunk, nem csak a ruhadarabok, hanem a színek kiválasztása is fontos szerepet játszik. A színek befolyásolják a hangulatunkat, és képesek optikailag változtatni az alakunkat is. Azonban a 30-as években érdemes odafigyelni arra, hogy milyen színeket választunk, mivel ezek a korábbi évekhez képest lehetnek eltérőek.

A meleg, természetes színek, mint a bézs, a szürke, a kék és a zöld árnyalatai, a 30 feletti nőknek különösen jól állnak. Ezek a színek kellemesek a szemnek, és időtlenek, ami azt jelenti, hogy hosszú távon is divatosak maradnak. Az élénkebb színekkel is érdemes kísérletezni, de csak mértékkel. Ha például szereted a pirosat, akkor inkább válassz pasztell vagy bordós árnyalatokat, amelyek megfelelnek az életkorodnak és a stílusodnak.

Fontos megjegyezni, hogy a színeknek nincs szigorú szabálya, mindenki kísérletezhet azzal, ami neki tetszik. Azonban a 30 felettieknek fontos, hogy ne ragadjunk le az extrém divatban, inkább válasszunk olyan színeket, amelyek hosszú távon is jól fognak mutatni, és megszólítják az életkorunkhoz passzoló stílust. 

Tartsd be az öltözködési etikettet

Az öltözködési etikett egy sor szabályt tartalmaz, amelyeket az üzleti és formális környezetben be kell tartani. Ha 30 feletti vagy és vezetői pozícióban vagy, akkor nagyon fontos, hogy megfelelően öltözködj az üzleti és formális eseményeken. Válassz szép, kifinomult darabokat, például egy szépen szabott kosztümöt, klasszikus, egyenes szárú nadrágot és szolid blúzt. Kerüld a túl rövid, túl szűk vagy túl kihívó ruhadarabokat, és tartsd magadhoz az öltözködési etikett alapvető szabályait, mint például a megfelelő hosszúságú szoknya vagy a megfelelő színű harisnya. Így garantált, hogy elegáns és profi megjelenést fogsz nyújtani az üzleti és formális környezetben.

tartsd be az öltözködési etikettet

Érezd magad jól a ruhádban, de tükrözze a stílusodat is

mindig olyan ruhát válasz amiben jól érzed magad

30 felett már gyakran tisztábban látjuk saját stílusunkat és tisztában vagyunk azzal, hogy mely darabok állnak jól nekünk és melyek nem. Fontos, hogy ne a divatnak engedjünk minden esetben, hanem az egyéni ízlésünknek és stílusunknak megfelelően válasszunk ruhákat. Az elegancia és a kifinomultság sosem megy ki divatból, így érdemes a klasszikus darabokra is odafigyelni, melyek időtállóak és bármilyen alkalomra felvehetőek. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy az outfittednek a személyiségednek is tükröznie kell, így merjünk kísérletezni és belevinni egy kis egyéniséget az öltözködésünkbe. Ugyan csak fontos, hogy a választott ruhadarabjaink legyenek kényelmesek, mindig olyan ruhadarabokat vegyünk fel amikben jól érezzük magunkat.

Emeld ki azokat a részleteket amik az erősséged

Nem számít, hogy valaki hány éves, mindig érdemes kiemelni azokat a részleteket, amik szépséget kölcsönöznek a megjelenésnek. Ha valaki például büszke a lábaira, miért ne mutathatná meg azokat akár 30 éves kor után is? Viszont ha valaki már hízott néhány kilót, akkor talán jobb lenne az átgondolt öltözködésre koncentrálni. Ilyenkor a testhez feszülő ruhákat érdemes elkerülni, és inkább a kényelmesebb, sportosabb darabokat válasszunk. A lényeg az, hogy az ember jól érezze magát a ruhájában, és az az ő stílusát és személyiségét tükrözze.

Bár fontos, hogy kiemeljük a szép részleteket, nem szabad túlzásba esni, és mindig törekednünk kell az egyensúlyra az öltözködésünkben. Például, ha van szép dekoltázsunk, nem feltétlenül kell mindent kirakni a kirakatba, mert az csökkentheti az outfitt eleganciáját. Az öltözködésnek mindig meg kell őriznie az arányokat és az eleganciát, miközben hangsúlyozza a legjobb tulajdonságainkat. Ez különösen igaz a 30 felettiekre, akiknek már érdemes tudatosan választaniuk az öltözködésüket.

emeld ki az erősségeidet

Az öltözködés legyen örömforrás és ne csak egy kötelező feladat

úgy öltözködj hogy mindig okozzon örömöt

Az öltözködés egy olyan terület, amely rengeteg örömet és lehetőséget kínál számunkra, és nem csupán egy unalmas kötelezettség, amit el kell végezni. A ruháinkkal megmutathatjuk a személyiségünket, kifejezhetjük az érdeklődési körünket és akár egyedi stílusunkkal is emlékezetessé tehetjük megjelenésünket. Az öltözködés során pedig nem csak az éppen aktuális trendekre és divatirányzatokra érdemes figyelnünk, hanem az igényeinkre és az egyéniségünkre is.

Az öltözködési stílusunk megválasztása tehát nem csak arról szól, hogy milyen ruhák vannak a boltokban vagy az Instagramon, hanem arról is, hogy milyenek vagyunk mi magunk. Ha valamilyen egyedi vonásunkat, például a szemünk színét, a hajunk textúráját vagy az arcformánkat szeretnénk kiemelni, akkor azt érdemes tudatosan megtervezni az öltözködésünk során.

Az öltözködésnek az is fontos eleme, hogy merjünk kísérletezni. Ne ragadjunk le egy megszokott stílusban, vagy ne féljünk eltérni az általánosan elfogadott normáktól. Az új dolgok kipróbálása lehetővé teszi számunkra, hogy új oldalunkat is megmutassuk, és akár új kedvenc ruhadarabokat is felfedezzünk.

+1 tipp törekedj a tudatos vásárlásra és a fenntarthatóságra

Az öltözködés és a divat világa nem csak az aktuális trendekről és külső megjelenésről szól. Az embereknek egyre nagyobb felelőssége van a fenntarthatóság és környezettudatosság irányába. A fast fashion, vagyis az olcsó, gyorsan forgalmazott ruhák népszerűsége hosszú ideje tetten érhető. Azonban a gyors divatgyártás mögött számos környezeti és társadalmi probléma húzódik meg.

Egyrészről, a fast fashion ruhák előállítása óriási mennyiségű vizet, energiát és vegyi anyagot igényel. Emellett az alacsony árak miatt a minőségi szint is csökken, így a ruhák rövid idő alatt elhasználódnak és kidobásra kerülnek. Másrészről, sok fast fashion márka kihasználja a körülményeket és rosszul fizetett munkaerőt alkalmaz a ruhák gyártásához.

Ennek következtében egyre többen választják a fenntartható divatot, ami nem csak a környezetvédelmet, de a társadalmi felelősségvállalást is figyelembe veszi. A fenntartható divat olyan darabokból áll, amelyeket hosszú időn át lehet viselni, környezetbarát anyagokból készülnek és etikus körülmények között gyártják őket.

Ez azt jelenti, hogy a divat nem csak arról szól, hogy mit viselünk és hogyan nézünk ki, hanem hogy milyen hatással vagyunk a világunkra. Tudatosan kell választani és tudnunk kell, hogy ruháink honnan és milyen körülmények között kerültek hozzánk. Az öltözködés tehát egyfajta tudatos döntés, amelyen keresztül hozzájárulhatunk a világunk jobbá tételéhez. Az igényesebb és minőségibb ruhadarabok kiválasztása és a fast fashion kerülése nem csak környezettudatos, de hosszú távon gazdaságos megoldás is lehet.

Mennyire találtad értékesnek a bejegyzést?

Kattints a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Értékelés számláló 0

Még nincs értékelés! Légy az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?


Kosár
Értesítések engedélyezése OK Kösz nem