Keresd legújabb saját márkás NOXIM FASHION ruháinkat.

Női ruhák magas nőknek, avagy hogyan öltözködjünk ha magasak vagyunk

Női ruhák magas nőknek, avagy hogyan öltözködjünk ha magasak vagyunk

Magas nőknek is vannak kihívásaik az öltözködés terén, hiszen nem minden darab áll jól az ő testalkatukon. Azonban néhány egyszerű szabály betartásával lehetővé válik az alak előnyösebb kiemelése és magasságuk optikai csökkentése is. Először is, kerüljük az olyan darabokat, amelyek túlságosan rövidnek tűnnek a magasságunk miatt, mivel azok csak még magasabbnak mutatnak. Ehelyett válasszunk hosszabb, maxi ruhákat, melyek egyenes vonalvezetésűek, így kiegyensúlyozzák a testalkatot. A hosszú, térdig érő kabátok és blézerek szintén jó választás, mert az alsó rész hosszabbításának hatásával arányosabbá válik az alak.

 

A jól megválasztott öltözet optikailag csökkenti a magasságot
A jól megválasztott öltözet optikailag csökkenti a magasságot

Milyen ruha darabok javasoltak a magas nőknek

Ezen kívül, a magas nőknek érdemes olyan darabokat választaniuk, amelyek kiemelik a vékony alakjukat. Például, a testhezálló nadrágok és blúzok, a szűk szárú farmer, vagy akár a bodycon ruhák is nagyszerű választás lehet. Az oversize vagy nagyobb méretű ruhák viszont általában elnyelik a magasságot és az alakot, így érdemes kerülni ezeket a darabokat.A magassággal arányosan hosszabb végtagokkal rendelkező nőknek érdemes olyan ruhákat választaniuk, amelyek kiemelik a hosszú lábaikat. Például, a rövid szoknyák, sortok vagy a rövidnadrágok megfelelő választás lehet. Azonban, ha nem érzed magad kényelmesen a rövid darabokban, akkor nyugodtan választhatsz hosszabb szoknyákat és nadrágokat is, amelyeknek az alját fodrozhatod vagy begyűrheted.

Magasként milyen cipők segítenek az öltözködésben

Ha magas nő vagy, valószínűleg már sokszor hallottad azt a javaslatot, hogy viselj magassarkú cipőt. Azonban érdemes óvatosan bánni ezekkel a cipőkkel, mert a túl magas vagy vastag sarkú darabok csak még magasabbnak tűnnek. Éppen ezért ajánlott olyan cipőket választani, melyek magassága 5-7 centiméter között van, így még nőies vonalakat kölcsönöz az összhatáshoz, de nem tűnsz magasabbnak, mint amilyen vagy. A magas sarkú cipők mellett nem szabad elfelejteni a lapos talpú cipők jelentőségét sem. Ez azért fontos, mert a lapos talpú cipők is nagyon divatosak és kényelmesek lehetnek. Ha szereted a sportos stílust, akkor választhatsz például egy csinos tornacipőt vagy sportcipőt, melyek nagyon jól mutatnak egy laza nadrág vagy szoknya mellett.

Az öltözködési szabályok mellett érdemes figyelni a testbeszédre is. A magas nőknek fontos odafigyelni a testtartásra és a járásra is, hogy magabiztosabb és elegánsabb legyen a megjelenésük. Kerüljük az előre hajló testtartást és a görnyedést, inkább tartsuk egyenesen a hátunkat és járjunk magabiztosan. A helyes testtartás nem csak esztétikailag fontos, de egészségügyi szempontból is előnyös lehet.

A magas nőknek ideális az 5-6 cm magas sarokkal rendelkező cipő

Magas nőknek javasolt divatos kiegészítők

Az ékszerekkel való játszadozás szintén lehetővé teszi, hogy kiemeljük a magasságunkat, de óvatosan kell eljárni. Az ajánlott ékszerek a kisebb, finomabb darabok, melyek nem nyomják el a testtel való arányosságot. Az apróbb fülbevalók és nyakláncok kiválóan állnak a magas nőknek, míg az extrém méretűek inkább kerülendők, mert csak tovább növelik a magasságunkat. Az ékszerek kiválasztásakor a figyelem a kulcsfontosságú, hiszen túl sok vagy rosszul megválasztott ékszer összezavarhatja az öltözék egészének arányait.

A táskák méretének kiválasztásakor is érdemes figyelmet fordítani az arányokra. Nagyobb táskák csak még nagyobbá teszik a hölgyet, és aránytalanná tehetik az öltözközést. A válltáskák és kézitáskák egyaránt jó választás lehet, de érdemes figyelni arra, hogy ne legyenek túl nagyok. A kisebb méretű táskák segítenek kiegyensúlyozni a magasságunkat, és arányosabbá teszik az öltözék egészének összhatását. A választásnál érdemes olyan stílusú táskát választani, ami jól illeszkedik a ruháinkhoz és cipőinkhez, és harmonizál az egész megjelenésünkkel.

Az ékszereknek fontos szerepük van az öltözközésben, hiszen azok a megfelelő darabok kiválasztásával akár kiemelhetik, vagy akár el is takarhatják bizonyos testrészeinket. Ha magasak vagyunk, akkor az ékszerek kiválasztásánál is érdemes figyelni arra, hogy azok ne erősítsék a magasságunkat.

A kisebb, finomabb ékszerek ajánlottak, amelyek nem nyomják el a testtel való arányosságot. Az apróbb fülbevalók és nyakláncok állnak jól a magas nőknek, míg az extrém méretűek inkább kerülendők. Az apróbb ékszerek segítségével egy elegáns, visszafogott megjelenést lehet elérni.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy az ékszerekkel nem lehet játszani. A hosszú nyakláncok, a nagy fülbevalók és a vastag karláncok mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy magasabbnak tűnjünk. Azonban érdemes elkerülni a túlzásokat és csak egy-egy ékszert viselni, hogy a szettünk ne legyen túl zsúfolt. A jól megválasztott ékszer megadhatja az összhangot a ruházatunkkal, így összességében harmonikusabb megjelenést biztosíthat.

Milyen színek állnak jól a magas nőknek

A magas hölgyeknek jól állnak a sötétebb, elegáns színek, például a fekete, a sötétkék vagy a bordó.
A magas hölgyeknek jól állnak a sötétebb, elegáns színek, például a fekete, a sötétkék vagy a bordó.

A színek kiválasztása szintén kulcsfontosságú szempont az öltözködésben, különösen a magas nők esetében. A sötétebb, elegáns színek, mint a fekete, a sötétkék vagy a bordó, általában nagyon jól állnak a magas hölgyeknek, mert optikailag csökkentik a magasságot. Ezek a színek ráadásul nagyon elegánsak és klasszikusak is, így mindig divatosak és időtállóak.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy csak sötét színeket lehet viselni. A magas hölgyek bátran kísérletezhetnek élénkebb, hangsúlyosabb színekkel is, például piros, rózsaszín vagy zöld árnyalatokkal. Az élénk színek jól működnek, ha egy kis színpompára vágyunk és a ruhánkban vagy kiegészítőinkben szeretnénk kiemelni valami szép részletet vagy mintát. Fontos azonban, hogy ne használjunk túl sok élénk színt, mert azok összezavarhatják a megjelenést.

Az árnyalatok kiválasztása is fontos szempont. A pasztell és a világos színek inkább csak magasságot adnak, ezért érdemes kerülni őket. A kontrasztos színek és minták azonban csodálatosan működnek a magas hölgyeknél, mert segítenek megtörni a magasság érzetét, és kiemelik az egyes darabok formáját és vonalvezetését.

Összességében elmondható, hogy a magas hölgyeknek sok lehetőségük van arra, hogy kiemeljék magasságukat és előnyösen mutassanak. Fontos, hogy a ruhadarabok és az ékszerek harmonikusan illeszkedjenek egymáshoz, és figyeljünk az arányokra. A megfelelő öltözködéssel magabiztosabban érezhetjük magunkat, és az önbizalmunkat is növelhetjük.

Mennyire találtad értékesnek a bejegyzést?

Kattints a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Értékelés számláló 0

Még nincs értékelés! Légy az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?


Értesítések engedélyezése OK Kösz nem