Keresd legújabb saját márkás NOXIM FASHION ruháinkat.

Mi van ha sok a ruhád de kevés a helyed

Mi van ha sok a ruhád de kevés a helyed

Az öltözködési stílusunk szerves részét képezik a ruháink, de sajnos előfordulhat, hogy idővel túl sok ruhánk lesz és kevés a helyünk a tárolásukra. Ennek eredményeként az otthonunkban szétszórtan láthatók a ruhák és nehéz rendet tartani. A gardróbszekrény rendben tartása nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek látszik! Te is észrevetted, hogy minden egyes takarítás után egy-két héten belül már a látszata sincs meg a munkádnak? De ne aggódj, van néhány ötlet, hogyan lehet hatékonyan tárolni a ruhákat és átláthatóvá tenni a gardróbot.

Szelektáljuk ki azok a ruhákat, amiket már nem használunk

szelektáljuk át a ruhákat

A ruhatárunk gyakran tele van olyan darabokkal, amiket már hosszú ideje nem viseltünk. Azonban ezek a ruhák csak felesleges helyet foglalnak és nehezítik az összehangolt öltözködést. Ezért érdemes rendszeresen átnézni a ruháinkat, és kiválogatni azokat a darabokat, amik már nem illenek a stílusunkhoz, kinőttük vagy már nem is szeretjük őket. Ezeket a ruhadarabokat lehet eladni, adományozni vagy akár elcserélni is, így helyet és frissességet adva a ruhatárunknak. Ezzel egyúttal csökkentjük is az ökológiai lábnyomunkat, és segítünk a fenntartható divat kialakításában.

Kategorizáljuk a ruháinkat

kategorizáljuk a ruhákat: ruhák, nadrágok, blúzok, kabátok, stb. Ezután válasszunk egy hatékony tárolási módot. Az egyik lehetőség a vákuumzacskók használata, amelyek légmentesen zárják le a ruhákat és jelentősen csökkentik a helyigényüket. Az ilyen tárolási módszer különösen ajánlott a szezonális ruháink számára. Emellett léteznek különféle tartók, amelyek kifejezetten a cipők, a sálak és a kalapok tárolására szolgálnak.

 

A ruhák kategorizálása segít abban, hogy hatékonyabban tudjuk tárolni és rendszerezni őket. Az első lépés az lehet, hogy válasszuk ki azokat a ruhákat, amiket már nem használunk, majd azokat, amik rendben vannak, de csak ritkán kerülnek elő. Ezeket külön kategóriába helyezhetjük. A napi viseletünkhöz használt ruhákat pedig érdemes külön szekrénybe vagy polcra tenni, hogy könnyen hozzáférhessünk hozzájuk. Az alkalmi ruháinkat, mint például a kosztümök vagy estélyi ruhák is külön kategóriát képezhetnek, és ezeket is érdemes külön helyen tárolni, hogy ne zavarják a mindennapi viseletünket. A kategorizálás segíthet abban, hogy átláthatóbbá és rendezettebbé váljon a ruháink tárolása.

rendszerezzük a ruháinkat

Használj fali polcokat vagy akasztókat

Az üres helyeket kihasználhatjuk, hogy beépítsünk új tároló rendszereket, például polcokat, fiókokat vagy akár egy állványt. A polcok ideálisak az összehajtogatható ruhák, mint például a pulóverek vagy a farmerek tárolására. A fiókok pedig kiválóak a kis méretű dolgok, mint például a fehérnemű vagy a zokni tárolására.

Válassz többrétegű akasztókat, így ugyanazon helyen  több ruha is elfér.  Szerezz be praktikus tároló dobozokat, amelyek különféle kiegészítőknek vagy cipőknek nyújtanak helyet.

A napi viseletünkhöz használt ruhákat pedig érdemes külön szekrénybe vagy polcra tenni, hogy könnyen hozzáférhessünk hozzájuk. Az alkalmi ruháinkat, mint például a kosztümök vagy estélyi ruhák is külön kategóriát képezhetnek, és ezeket is érdemes külön helyen tárolni, hogy ne zavarják a mindennapi viseletünket. A kategorizálás segíthet abban, hogy átláthatóbbá és rendezettebbé váljon a ruháink tárolása.

Praktikus ruhatárolók

Rendszeres karbantartás

A rendszeres karbantartás és átnézés fontos szerepet játszik abban, hogy a ruhatárad mindig rendezett legyen, és csak azokat a ruhákat tartsd meg, amiket valóban használsz. Ajánlott átnézni a ruhákat legalább évente egyszer, kategorizálni őket, majd a felesleges darabokat elajándékozni vagy eladni. Ha egy ruhadarab sérült vagy javításra szorul, ne hagyd ki javítás nélkül, hanem gondoskodj róla, hogy újra hordható legyen. Ha pedig már tényleg használhatatlanná vált, ne tartsd meg, csak dobd ki, hogy ne szemeteld be vele a lakást. Így sokkal könnyebb lesz megtalálni azokat a ruhadarabokat, amiket valóban szeretsz és használsz, és nem kell majd szenvedni a ruhák tömkelegétől.

A ruháink hatékony tárolása és rendezése nem csak az otthonunkban teremt rendet, de azt is jelenti, hogy a ruháink hosszabb ideig használhatók maradnak. Ezáltal pénzt takaríthatunk meg a vásárlásokon, és jobban odafigyelhetünk az ökológiai lábnyomunkra is.

 

Mennyire találtad értékesnek a bejegyzést?

Kattints a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Értékelés számláló 0

Még nincs értékelés! Légy az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?


Értesítések engedélyezése OK Kösz nem